Bucureşti, 29 ianuarie - Erste Asset Management România anunţă lansarea platformei România Investeşte (www.romaniainvesteste.ro), un instrument financiar axat pe educaţia financiară necesară celor care îşi doresc să înţeleagă principiile care stau în spatele economisirii şi investiţiilor personale.


România Investeşte oferă publicului larg posibilitatea de a înţelege mecanismele care stau în spatele funcţionării fondurilor de investiţii şi o descriere completă a modului în care îţi poţi gestiona eficient economiile personale. Platforma integrează un instrument de auto-profilare vital oricărei persoane care îşi doreşte să îşi înţeleagă apetitul pentru risc şi comportamentul financiar atunci când îşi gestionează propriul buget. Pentru o cât mai bună evaluare a propriului viitor financiar, România Investeşte pune la dispoziţia celor interesaţi şi un instrument de simulare istorică a fondurilor de investiţii existente, astfel încât viitorii investitori să se familiarizeze cu acest domeniu.


”Piaţa financiară ne-a obişnuit cu termeni cum sunt ”riscul”, ”asumarea riscului”, ”previzionarea câştigurilor”. Cred că acest jargon, potrivit pentru filmele de acţiune din domeniul financiar fac rău atunci când ne întoarcem în lumea reală. Investiţiile nu trebuie confundate cu adrenalina unui film pentru că este deosebit de important să înţelegem că nu te joci cu banii tăi. E nevoie de echilibru şi maturitate, de decizii cumpănite şi întemeiate pe informaţii cât mai detaliate. Asta încercăm noi să facem prin intermediul platformei România Investeşte, să informăm şi să ajutăm la calibrarea deciziilor personale. Nu încurajăm niciodată riscul de dragul riscului, instrumentul de profilare pe care îl punem la dispoziţia publicului este important în acest context pentru că putem să înţelegem până unde îşi doreşte cinevă să meargă atunci când îşi face propria analiză financiară de care va depinde gradul de bunăstare de care se va bucura în anii care urmează. Educaţia este baza oricărei decizii înţelepte, mai ales a celor care implică bani şi din acest motiv încurajăm pe oricine doreşte să investească să petreacă întâi puţin timp pe platforma România Investeşte pentru a înţelege funcţionarea mecanismelor financiare.” a declarat, cu ocazia lansării platformei România Investeşte, Dragoş Neacşu, CEO Erste Asset Management România.