Negocierile dintre Grecia şi creditorii internaţionali au ajuns la un impas la finalul săptămânii trecute. Guvernul de la Atena a chemat un referendum pentru ca poporul grec să decidă dacă se acceptă un nou acord de finanţare. În faţa acestei decizii, Banca Centrală Europeană a decis să limiteze asistenţa acordată băncilor elene până când se va ajunge la un nou acord.

Pentru a limita retragerile de capital din băncile Greceşti, guvernul de la Atena a impus restricţii de capital, iar băncile din Grecia vor rămâne închise săptămâna aceasta. Retragerile de la bancomatele bancare au fost limitate la 60 EUR / zi.

Poziţionarea fondurilor cu expunere pe instrumente cu venit fix administrate de S.A.I. Erste Asset Management S.A.


Fondurile administrate de S.A.I. Erste Asset Management S.A. nu au expunere faţă de statul elen, băncile cu capital grecesc precum nici faţă de companii înregistrate în Grecia. Astfel orice impact direct în faţa acestor măsuri extraordinare este limitat în portofoliile administrate.
Totodată, ne aşteptăm ca în faţa acestei perioade de incertitudine pieţele financiare să fie foarte volatile, cu mişcări importante de preţ pentru toate activele financiare.
Fondurile administrate de S.A.I. Erste Asset Management S.A. vor rămâne investite preponderent într-un portofoliu de titluri de stat emise de statul român, păstrând în acelaşi timp un nivel adecvat de lichiditate în portofolii.