Acum un an, BCR şi SAI Erste Asset Management SA au lansat un nou concept de investiţii: YOU INVEST se concentrează pe stilul de viaţă, pe dorinţele şi pe nevoile oamenilor. Este o soluţie de investiţii, care se adresează nevoilor concrete şi obiectivelor stabilite de investitori.

În plus, YOU INVEST este un produs simplu, transparent şi flexibil. Soluţia de investiţii se concentrează pe randamente stabile şi volatilitate redusă prin administrare activă. Există trei tipuri de risc (scăzut, mediu, ridicat).

Ne bucurăm că YOU INVEST a fost primit cu interes de clienţii noştri. Valoarea activelor administrate la data 15 mai 2015 a depăşit 75 milioane de euro, iar clienţi noi investesc în fiecare zi.

Dincolo de volume, în această perioadă de dezvoltare a pieţei şi a evoluţiei noastre ca motor de creştere al industriei fondurilor, ne preocupă diversificarea plasamentelor în corelare cu evoluţia apetitului la risc al investitorilor. Fondurile familiei YOU INVEST au generat într-un an de la lansarea în reţeaua BCR, peste 1.600 de investitori noi, marea majoritate dintre ei aflaţi la debutul pe piaţa de capital. Deocamdată, ei reprezintă un număr mai mic, dar cu sume mai mari şi un grad mai ridicat de înţelegere a riscurilor asociate produselor investiţionale.”

Dragoş Neacşu, CEO SAI Erste Asset Management SA

Acest succes se datorează într-o mare măsura forţei de vânzări reprezentată de consilierii segmentelor Affluent şi Private Banking din cadrul BCR, care au promovat fondurile YOU INVEST în rândul clienţilor. Peste 200 de consilieri au fost pregătiţi în această perioadă. În ceea ce priveşte vârsta investitorilor, cel mai tânăr investitor în fondurile YOU INVEST are 8 ani, iar cel mai vârstnic are 92 de ani.

Performanţa (*) înregistrată de aceste fonduri în ultimul an este:

Sursa: SAI Erste Asset Management

Date la 15 mai 2015

 

În primul an de existenţă, aşteptările de randament cu care am plecat la drum au fost depăşite. Randamentele obligaţiunilor au înregistrat o evoluţie satisfăcătoare, cu un puseu de volatilitate accentuată în ultimele săptămâni. Evoluţiile predominant pozitive în ultimul an ale pieţelor de acţiuni dezvoltate, au fost marcate de un vârf de volatilitate în ultima perioadă, în ciuda unor fundamente macro pozitive şi a ieşirii din recesiune a economiilor dezvoltate. Ne aşteptăm să continue acest nivel ridicat de volatilitate, urmând ca în următoarele luni să vedem, treptat, cum datele fundamentale pozitive la nivel global, precum şi cele ale economiei româneşti, să fie reflectate mai bine în evoluţia principalilor indici bursieri.”

Dragoş Neacşu, CEO SAI Erste Asset Management SA

Creşte interesul pentru fondurile care au acţiuni în portofoliu (ERSTE Balanced RON, ERSTE Equity ROMANIA şi gama YOU INVEST), iar acest lucru se poate observa în vânzările realizate în aceste fonduri de la începutul anului, care au ajuns la o pondere de 47% din totalul vânzărilor nete înregistrate până pe 29 mai 2015. În ceea ce priveşte moneda fondului în care investesc investitorii noştri, peste 70% din vânzările nete de la începutul anului au fost în fonduri denominate în euro.

Vânzările în YOU INVEST sunt echilibrate atât din perspectiva alocării lor pe cele 3 profiluri de risc (Solid şi Balanced cu circa 35-40% iar Active cu circa 20-25%), cât şi din punctul de vedere al monedei în care sunt denominate fondurile, respectiv lei şi euro. La nivelul grupului Erste Asset Management, gama YOU INVEST a fost lansată simultan în toate ţările, respectiv în Austria, Cehia, Ungaria, Romania, Slovacia şi Croaţia. Totalul vânzărilor în fondurile YOU INVEST la nivel de grup a fost de 1,25 miliarde de euro.

SAI Erste Asset Management SA a atins în data de 15 aprilie pragul de 9 miliarde de lei active administrate prin intermediul fondurilor si portofoliilor individuale şi deţine o cotă de peste 40% pe piaţa fondurilor deschise de investiţii, conform celor mai recente date publicate de AAF (www.aaf.ro) Având peste 137.000 de investitori în fonduri, compania administrează o gamă variată de fonduri deschise de investiţii denominate în lei şi în euro, formată din fondurile ERSTE Money Market RON, ERSTE Bond Flexible RON, ERSTE Bond Flexible ROMANIA EUR, ERSTE Balanced RON, ERSTE Equity ROMANIA şi gama YOU INVEST.

Contact: SAI Erste Asset Management SA

Str. Uruguay nr. 14, Sector 1, Bucureşti

Oana Popescu, Ofiţer marketing: oana.popescu@erste-am.ro, 0372.269.922

Performanţele anterioare ale fondului nu reprezintă o garanţie a realizărilor viitoare. Citiţi prospectul de emisiune şi informațiile cheie destinate investitorilor (DICI) prevăzute la art. 98 din O.U.G. nr. 32/2012, înainte de a investi în acest fond! Prospectele de emisiune şi informațiile cheie destinate investitorilor (DICI) sunt disponibile în limba română şi în limba engleză pe site-ul www.erste-am.ro şi pot fi obţinute gratuit de la unităţile teritoriale ale Băncii Comerciale Române SA şi de la sediul SAI Erste Asset Management SA.

FDI YOU INVEST Solid RON, Autorizaţia ASF nr. A/21/2014, nr. Reg. ASF CSC06FDIR/400087; FDI YOU INVEST Balanced RON, Autorizaţia ASF nr. A/23/2014, nr. Reg. ASF CSC06FDIR/400089; FDI YOU INVEST Active RON, Decizia CNVM nr. 1870/2007, nr. Reg. ASF CSC06FDIR/400042; FDI YOU INVEST Solid EUR, Autorizaţia ASF nr. A/22/2014, nr. Reg. ASF CSC06FDIR/400088; FDI YOU INVEST Balanced EUR, Decizia C.N.V.M. nr. 370/ 2013, nr. Reg. ASF CSC06FDIR/400082; FDI YOU INVEST Active EUR, Decizia C.N.V.M. nr. 369/2013, nr. Reg. ASF CSC06FDIR/ 400083

SAI Erste Asset Management SA, Decizia CNVM nr. 98/2009, nr. Reg. ASF PJR05SAIR400028, str. Uruguay, nr. 14, sector 1, Bucureşti, telefon 0372.269.999; e-mail:office@erste-am.ro; www.erste-am.ro Depozitar: BCR SA