Marţi, 5 Mai 2015, fondurile administrate de SAI Erste Asset Management au fost premiate la Gala Fondurilor de Investiţii şi Pensii Private, organizată de Finmedia.


Trei fonduri de investiţii din gama de produse administrată de SAI Erste Asset Management au fost premiate pentru performanţa deosebită obţinută pe ultimul an de zile. Premiile oferite au fost:

  • Premiul la Categoria Fonduri de Acţiuni a fost oferit fondului ERSTE EQUITY ROMANIA. Fondul administrează un volum de active de trei ori mai mare faţă de anul anterior, ajungând la valoarea de 54 milioane de lei. Randamentul înregistrat de ERSTE EQUITY ROMANIA pe ultimul an a fost de 18,04% (date la 30 aprilie 2015).
  • Premiul la Categoria Fonduri Diversificate Echilibrate a fost oferit fondului ERSTE BALANCED RON. Fondul administrează un volum de active de două ori mai mare faţă de anul anterior, ajungând la finalul lunii aprilie la 97 milioane de lei. În ziua evenimentului, activele fondului ERSTE BALANCED RON au depăşit în premieră pragul de 100 de milioane de lei. Randamentul înregistrat de fond pe ultimul an a fost de 14,44% (date la 30 aprilie 2015).
  • Premiul la Categoria Fonduri de Obligaţiuni a fost oferit fondului fanion al SAI Erste Asset Management, ERSTE BOND FLEXIBLE RON, care administrează cu un miliard de lei mai mult faţă de anul anterior. Fondul a ajuns la un volum de active de peste 7 miliarde de lei la finalul lunii aprilie 2015. Randamentul înregistrat de fond pe ultimul an a fost de 7,20% (date la 30 aprilie 2015).

SAI Erste Asset Management a atins în data de 15 aprilie pragul de 9 miliarde de lei active administrate prin intermediul fondurilor si portofoliilor individuale şi deţine o cotă de peste 40% pe piaţa fondurilor deschise de investiţii, conform celor mai recente date publicate de AAF (www.aaf.ro) Având peste 137.000 de investitori în fonduri, compania administrează o gamă variată de fonduri deschise de investiţii în lei şi în euro, formată din fondurile ERSTE MONEY MARKET RON, ERSTE BOND FLEXIBLE RON (cu active de peste 7 miliarde lei), ERSTE BOND FLEXIBLE ROMANIA EUR (cu active de peste 270 milioane de euro), ERSTE BALANCED RON, ERSTE EQUITY ROMANIA şi gama YOU INVEST.

Performanţele anterioare ale fondurilor nu reprezintă o garanţie a realizărilor viitoare.