Erste Asset Management este premiată al 5-lea an consecutiv pentru „Performanţă în administrarea de fonduri” la Gala Premiilor Piata Financiară. Conform declaraţiilor organizatorilor, premiul a fost oferit “pentru rezultatele fondurilor administrate, dinamica audienţei acestora (în special Erste Bond Flexible RON), precum şi pentru rolul de promotor activ al industriei organismelor de plasament colectiv în România”.

În cadrul evenimentului care a avut loc în data de 10 Decembrie 2014 la Banca Naţională a României, au fost premiaţi oameni şi instituţii care au avut realizări notabile în sectorul financiar şi cel al economiei în anul 2014.

Erste Asset Management administrează active de peste 8 miliarde de lei şi deţine o cotă de piaţă de 41,6% (piaţa fondurilor deschise de investiţii, conform datelor publicate de AAF www.aaf.ro în luna noiembrie 2014). Având peste 132.000 de investitori în fonduri, compania administrează o gamă variată de fonduri deschise de investiţii în lei şi în euro, formată din fondurile Erste Money Market RON, Erste Bond Flexible RON (cu active de peste 6.8 miliarde lei), Erste Bond Flexible Romania EUR (cu active de peste 200 milioane de euro), Erste Balanced RON, Erste Equity Romania si gama YOU INVEST.