ERSTE Asset Management a fost premiată în data de 2 decembrie 2013 la Gala Premiilor Revistei Piaţa Financiară, al patrulea an la rând, pentru performanţa obţinută în administrarea fondurilor de investiţii. Evenimentul devenit deja tradiţional a fost organizat de trustul de presă FinMedia, la sediul BNR.

Premiul a fost oferit pentru activitatea constantă de promovare a pieţei fondurilor de investiţii din România şi pentru contribuţia la alinierea acesteia la standardele europene.

Momentele importante ce au contribuit în anul 2013 la evoluţia remarcabilă a ERSTE Asset Management au fost:

  • În data de 25 aprilie 2013, ERSTE Asset Management a lansat 3 fonduri denominate în EURO: ERSTE Bond Flexible Romania EUR, ERSTE Absolute Return 15 EUR şi ERSTE Absolute Return 25 EUR.
  • În data de 3 mai 2013, volumul de active administrate de ERSTE Asset Management a depăşit 1 miliard de EURO (incluzând activele administrate în cadrul conturilor individuale).
  • În data de 2 septembrie 2013, fondul ERSTE Bond Flexible RON (fost BCR Obligaţiuni) a depăşit un volum de active administrate de 1 miliard de EURO.
  • În data de 16 septembrie 2013, ERSTE Asset Management a redenumit fondurile aflate în administrare, conform standardelor incluse în sistemul de clasificare a fondurilor deschise de investiţii (EFC Categories) elaborat de European Fund and Management Association (EFAMA) în luna aprilie 2012.
  • În data de 15 noiembrie 2013, fondul ERSTE Bond Flexible RON (fost BCR Obligaţiuni) a depăşit un volum de active de 5 miliarde RON.
    La sfârşitul lunii noiembrie 2013, ERSTE Asset Management avea în administrare active de peste 5 567 milioane RON şi o cota de piaţă de 40,64% pe piaţa fondurilor deschise de investiţii (conform datelor furnizate lunar de Asociaţia Administratorilor de Fonduri, www.aaf.ro, membră cu drepturi depline a European Fund and Asset Management Association, www.efama.org).

În data de 14 martie 2013, ERSTE Asset Management a fost premiată la Gala Fondurilor Mutuale organizată de FinMedia, pentru fondurile ERSTE Bond Flexible RON (fost BCR Obligaţiuni) şi ERSTE Equity Romania (fost BCR Expert), la categoria de “fonduri de obligaţiuni”, respectiv “fonduri de acţiuni”.