La sfârşitul lunii mai 2011 a avut loc Gala Fondurilor de Investiţii, eveniment tradiţional organizat de trustul de presă FinMedia. În cadrul evenimentului a avut loc decernarea premiilor Finmedia destinate industriei Fondurilor de Investiţii.

Premiul oferit societăţii ERSTE Asset Management în anul 2010 pentru "Performanţă în administrarea fondurilor de investiţii", a fost urmat anul acesta de alte 2 premii care confirmă performanţa administrării fondurilor în special la categoria fonduri monetare şi fonduri de obligaţiuni.

Astfel, la categoria fondurilor monetare a fost premiat fondul BCR Monetar şi la categoria fonduri de obligaţiuni a fost premiat fondul BCR Obligaţiuni. Câştigătorii au fost nominalizaţi în funcţie de performanţa în ultimul an (2010) şi în ultimii 3 ani (2008-2010) şi în funcţie de audienţa fondului, care a avut la bază dinamica numărului de investitori şi a activelor nete administrate.

În decursul anului 2011, ERSTE Asset Management s-a menţinut în topul societăţilor de administrare a investiţiilor din România din punct de vedere a volumului de active în administrare, interval de timp în care cota sa de piaţă a fost constant peste 40%. La sfârşitul lunii aprilie 2011, ERSTE Asset Management avea în administrare peste 2,5 miliarde RON şi un număr de 103 168 de investitori, deţinând o cotă de piaţă de 40,6% pe piaţa fondurilor deschise de investiţii (conform datelor furnizate lunar de Asociaţia Administratorilor de Fonduri, www.aaf.ro, membră cu drepturi depline a European Fund and Asset Management Association, www.efama.org).