Joi, 9 decembrie 2010 - Aula Băncii Naţionale a României

Societatea de administrare a investiţiilor SAI ERSTE Asset Management a fost premiată în cadrul celei de a 15-a ediţii a Galei Premiilor Revistei Piaţa Financiară pentru "Performanţă în administrarea fondurilor de investiţii", în cadrul unui eveniment găzduit de Banca Naţională a României în luna decembrie 2010.

Este demn de remarcat faptul că, în premieră, piaţa fondurilor de investiţii este inclusă între segmentele pieţei financiare evaluate în vederea recompensării performanţei pentru anul în curs de către stafful celei mai longevive reviste financiare activă pe piaţa românească. Este recunoscută în acest fel contribuţia determinantă a SAI ERSTE Asset Management la dezvoltarea dimensiunii retail a pieţei fondurilor în România, în condiţiile promovării standardelor internaţionale în administrarea fondurilor de investiţii într-un mediu dificil şi impredictibil.

Un prim pas spre recunoaşterea meritelor tinerei industrii a fondurilor mutuale şi a contribuţiei noastre fusese deja făcut atunci când la o ediţie precedentă, în luna decembrie 2008, fondul deschis de investiţii BCR Obligaţiuni spărsese gheaţa, fiind primul fond de investiţii ce a primit premiul pentru "Performanţă în piaţa de capital", premiu ce fusese acordat până atunci, fără excepţie, societăţilor de brokeraj active pe piaţa bursieră.

Performanţa societăţii a fost recunoscută şi la nivel internaţional, de către compania britanică de consultanţă în afaceri Frost & Sullivan, care a acordat SAI ERSTE Asset Management premiul "Romanian Asset Management Market Share Leadership Award" în cadrul Galei "Best Practices Award 2009", desfăşurată la Londra în mai 2010.

În decursul anului 2010, ERSTE Asset Management s-a menţinut pentru al treilea an consecutiv pe prima poziţie în clasamentul societăţilor de administrare a investiţiilor din România din punct de vedere a volumului de active în administrare, interval de timp în care cota sa de piaţă a fost constant peste 40%.

La sfârşitul lunii noiembrie 2010, ERSTE Asset Management avea în administrare peste 2,3 miliarde RON şi un număr de 97 536 de investitori, deţinând o cotă de piaţă de 42.3% pe piaţa fondurilor deschise de investiţii (conform datelor furnizate lunar de Asociaţia Administratorilor de Fonduri, www.aaf.ro, membră cu drepturi depline a European Fund and Asset Management Association, www.efama.org).