Premii 2013

Erste Asset Management Group: 
În cadrul celei de-a 25-a Gale Lipper Fund Awards organizată în Elveţia, Grupul Erste Asset Management a ieşit în evidenţă prin câştigarea pentru a treia oară consecutiv a premiului la categoria „Administrare de fonduri cu venit fix” („Bond Small”).

Austria: 

În anul 2013 a avut loc cea de-a treisprezecea Gală Austrian Umbrella Fund Award, sponsorizată de Revista GELD. Trei dintre fondurile administrate de Erste Asset Management, printre care şi ERSTE RESPONSIBLE MICROFINANCE, au fost premiate cu premiul întâi la categoriile lor. Succesul Erste Asset Management în cadrul Galei Austrian Umbrella Fund Award a fost completat de şase premii doi şi trei.

Cehia: 
Fondul ESPA BOND-EUROPE HIGH YIELD a câştigat premiul „Investiţia anului 2013”. Gala de premiere a fost organizată de Fincentrum, unul dintre cei mai importanţi consultanţi de investiţii din Cehia, în cooperare cu Revista Forbes.

România: 
Fondurile ERSTE Bond Flexible RON (fost BCR Obligaţiuni) şi ERSTE Equity Romania (fost BCR Expert) au câştigat premiul la categoria „Fonduri de obligaţiuni”, respectiv „Fonduri de acţiuni” în cadrul Galei Fondurilor Mutuale organizată de Finmedia în martie 2013.
Pentru al patrulea an la rând, Erste Asset Management Romania a fost premiată pentru „Performanţă în administrarea fondurilor” în cadrul Galei Premiilor Piaţa Fianciară, un eveniment organizat de Finmedia în decembrie 2013.

Slovacia: 
Subsidiara Erste Asset Management din Slovacia - AMSLSP a câştigat trei dintre cele nouă categorii premiate în cadrul Galei TOP FOND SLOVACIA 2013. Gala este sponsorizată de ECOPRESS (editura care publică ziarul de afaceri Hospodářské noviny) şi SASS (Asociaţia Administratorilor de Fonduri din Slovacia).
AMSLSP s-a clasat pe primul loc din punct de vedere al veniturilor din vânzări la categoria „Fonduri de piaţă monetară” prin performanţa înregistrată de fondul SPORO Privátny fond peňažného trhu şi la categoria „Fonduri de instrumente cu venit fix” prin performanţa înregistrată de fondul SPORO Eurový dlhopisový fond. Fondul SPORO Privátny fond peňažného trhu a fost premiat şi pentru performanţa înregistrată din punct de vedere al Indicatorului risc/randament la categoria „Fonduri de piaţă monetară”.