imagePremii
2010 şi anterior

2010:

 

Cu ocazia acordării premiilor "Morning Star Best Fund House 2010", ERSTE-SPARINVEST  este premiată la categoria "primele furnizoare de fonduri de obligaţiuni din Germania".

RT Active Global Trend administrat de Ringturm KAG a înregistrat un succes : fondul este câştigător al Premiului acordat Fondurilor de Fonduri din Austria (Österreichischen Dachfonds-Award),  la categoria „Fond de fonduri mixte (administrarea activă a investiţiilor, evaluare pe 5 ani)“.

Cehia: Fondul ISČS SPOROTREND administrat de ISČS este premiat la categoria „Cel mai bun fond de investiţii” cu ocazia organizării galei " Zlatá Koruna" în cadrul căreia se premiază produsele financiare cu cele mai bune rezultate, conform evaluărilor realizate de "Czech Financial Academy".

Fondul  TOP STOCKS administrat de ISČS este desemnat de către Asociaţia instituţiilor de pe piaţa de capital din Cehia (AKAT ČR) "Fondul cu cea mai bună performanţă".  

În România, SAI Erste Asset Management câştigă cea de-a cincisprezecea ediţie a premiilor „Piaţa financiară” la categoria „Cea mai bună performanţă în administrarea investiţiilor".

Slovacia: Fondul SPORO Euro Plus administrat de Slovenská Sporiteľňa primeşte premiul pentru „Cel mai bun fond din Slovacia în 2010", premiu acordat pentru fondul monetar cu cele mai multe unităţi de fond vândute.

 

 

2009:

 

În cadrul Österreichischen Dachfonds-Award, RT Active Global Trend administrat de Ringturm KAG  a obţinut locul al doilea la categoria „Fond de fonduri de acţiuni pentru un profil de risc conservator, evaluare pe 1 an”. De asemenea, fondul a obţinut locul al doilea şi la categoria „Fond de fonduri de acţiuni pentru un profil conservator, evaluare pe 3 ani”. Cel de-al treilea succes pentru Ringturm din anul 2009 a fost obţinut tot de RT Active Global Trend, şi anume, la categoria „Fond de fonduri de acţiuni pentru un profil de risc conservator, evaluare pe 5 ani”.

În Cehia, cu ocazia acordării premiilor " Zlatá Koruna", Fondul  ČS FONDY ŽIVOTNĺHO CYKLU administrat de subsidiara EAM - ISČS câştigă locul doi la categoria „Cel mai bun fond de investiţii".
În cadrul Lipper Fund Awards, fondul ISCS SPOROTREND administrat de ISČS câştigă locul întâi la categoria „Cel mai bun fond de acţiuni orientat către pieţe emergente."

România: Firma americană de consultanţă şi analiză Frost & Sullivan acordă SAI ERSTE Asset Management premiul "Romanian Asset Management Market Share Leadership Award" cu ocazia organizării Galei "Best Practices Award 2009".

În Slovacia, în cadrul competiţiei intitulate „Zlatá Minca“ („Moneda de aur”), Fondul SPORO Euro Plus administrat de Slovenská Sporiteľňa obţine locul întâi. De asemenea, Fondul SPORO Bond administrat de aceeaşi societate a primit şi premiul pentru „Cel mai bun fond din Slovacia în 2009” pentru fondul cu cel mai bun indicator risc/randament din categoria fonduri de obligaţiuni. Aceste prestigioase premii sunt acordate de către Asociaţia Administratorilor de Fonduri din Slovacia.

 

 

2008:

 

Ringturm KAG a fost recunoscuta in cadrul  Lipper Fund Awards Austria ca fiind  ‚Cel mai bun grup din ultimii trei ani” („Best Group over past Three Years“ ) la categoria “Mixed Assets – Small” (acţiuni mixte – cu capitalizare mica). În plus, RT Donau Anlagefonds (fonduri de investiţii) 1 A a obţinut titlul pentru „ Cel mai bun fond pe ultimii zece ani” (Best Fund over past Ten Year) în clasamentul Mixed Asset EUR Balanced – Global, la Lipper Fund Awards.

De asemenea, Ringturm Euro Bond a obţinut locul întâi şi la „Premiile fondurilor austriece 2008” (Österreichischen Fonds Preis 2008) la categoria „Obligaţiuni din zona Euro” (Investment Grade).

Un alt succes a fost înregistrat de Ringturm KAG la „Premiile fondurilor austriece 2008” (Österreichischen Fonds Preis 2008): fondul Ringturm PIF Tradiţional ocupă locul întâi la categoria „Fonduri mixte cu univers investiţional global“.

România: Fondul ERSTE Bond Flexible RON (fost BCR OBLIGAȚIUNI) administrat de SAI Erste Asset Management câştigă locul întâi pentru cea mai bună performanţă de pe piaţa de capital în cadrul Premiilor „Piaţa Financiara”.

 

 

2007:

 

ERSTE-SPARINVEST primeşte premiul Trigos pentru parteneriatul încheiat cu World Wide Fund For Nature (WWF). Cu ocazia evenimentului intitulat Fund Europe Awards, revista „Investment & Pensions Europe“ acordă aceluiaşi parteneriat premiul pentru „Programul anului".

Agenţia internaţională de rating Lipper caracterizează ERSTE-SPARINVEST ca fiind "cea mai bună societate de administrare pentru toate categoriile de active".

Cu ocazia premiilor „Zlatá Minca“, Fondul SPORO Bond administrat de Slovenská Sporiteľňa câştigă locul întâi, în timp ce Fondul SPORO Euro Plus Fund administrat de aceeaşi societate câştigă locul doi.

Renumita firmă de consultanţă  Prof. Homburg & Partner alege ERSTE-SPARINVEST  "cel mai bun administrator de fonduri din Germania."

 

 

2006:

 

Morningstar alege ERSTE-SPARINVEST ca cea mai bună societate de administrare de fonduri de obligaţiuni din Europa.

Cehia: Cu ocazia premiilor „Zlatá Koruna“, Fondul SPOROTREND administrat de ISČS obţine locul doi la categoria „Cel mai bun fond de investiţii”.

Fondul SPORO Bond administrat de Slovenská Sporiteľňa câştigă locul întâi cu ocazia premiilor „Zlatá Minca“ organizate în Slovacia. În cadrul aceleaşi competiţii, Fondul Euro Plus administrat de aceeaşi societate obţine locul doi.

 

 

2005:

 

SPOROINVEST, un fond de investiţii deschis administrat de subsidiara EAM din Cehia  - ISČS – obţine locul trei la categoria „Cel mai bun fond de investiţii” în cadrul competiţiei „Zlatá Koruna“.

Slovacia: Fondul Euro Plus administrat de Slovenská Sporiteľňa câştigă locul întâi în cadrul premiilor „Zlatá Minca“.

 

 

2004:

 

Morningstar numeşte ERSTE-SPARINVEST cea mai bună societate de administrare pentru fonduri de obligaţiuni.

 

 

2002:

 

Agenţia de rating Standard & Poor's anunţă că societatea ERSTE-SPARINVEST este „Administratorul de fonduri al anului” atât in Austria cât şi în Germania.