imageResponsabilitate socială

Pentru Erste Asset Management (Erste AM) sustenabilitatea este un concept de tradiţie. Noi am acordat aspectelor etice importanţa cuvenită, chiar şi în vremurile în care industria financiară le privea cu reticenţă şi suspiciune. În scopul de a institui şi mai puternic conceptul de sustenabilitate în cadrul Erste AM, am înfiinţat şi postul de Director de Investiţii Sustenabile (CSO).

 

Deschizător de drumuri şi lider de piaţă
Cea mai mare şi cea mai veche subsidiară Erste Asset Management - ERSTE SPARINVEST – este un adevărat deschizător de drumuri în domeniul eticii şi sustenabilităţii: încă din anul 2001, societatea se concentrează pe produse care implică „responsabilitate socială” – produse oferite sub denumirea "VINIS". În prezent, investiţiile ERSTE SPARINVEST în fondurile de investiţii etice şi sustenabile din Austria se ridică la 4,52 miliarde de euro (30.06.2017).

 

Excelenţă prin „Responsabilitate“
Fondurile etice şi sustenabile administrate de Erste Asset Management sunt în permanenţă monitorizate şi analizate de consultanţi externi. Acestea respectă prevederile Forumului european de investiţii sociale (EUROSIF) şi au primit prestigiosul premiu TRIGOS – un premiu acordat in Austria pentru excelenţa în Responsabilitate Socială.

 

Dovada calităţii

Fondurile de investiţii etice şi sustenabile administrate de Erste Asset Management sunt în permanență monitorizate şi analizate de diverse organizaţii şi instituţii.

 

Eticheta ecologică austriacă

Eticheta ecologică austriacă reprezintă o garanţie pentru produsele şi serviciile care respectă mediul înconjurător. Prezenţa etichetei ecologice înseamnă un nivel de trai mai bun, un mediu înconjurător mai curat, informaţii mai clare şi mai transparente, implementarea de politici care respectă mediul şi cooperare la nivel înalt între diferite companii şi organizaţii în scopul furnizării unor servicii de cât mai bună calitate. Din anul 2006, fondurile de investiţii sustenabile administrate de ERSTE SPARINVEST au primit eticheta ecologică austriacă.

 

Sigla europeană privind transparenţa fondurilor de investiţii sustenabile (EUROSIF)

Forumul European de Investiţii Sociale (EUROSIF) a pus ERSTE SPARINVEST sub „Sigla europeană privind transparenţa fondurilor de investiţii sustenabile”. Companiile care, asemenea ERSTE SPARINVEST, poartă această siglă sunt dedicate respectării tuturor prevederilor Ghidului european privind transparenţa fondurilor de investiţii sustenabile. Conform acestor prevederi, societăţile de administrare a investiţiilor trebuie să dovedească maximum de transparenţă în prezentarea criteriilor de selectare a investiţiilor, precum şi a metodelor de cercetare pentru investiţii.